Sådan sørger du for, at din dyne holder i mange år

En dyne kan være noget af en investering – særligt hvis du går op i, at det skal være i god kvalitet. Derfor er det også fornuftigt at passe godt på den, så den holder så længe som muligt. Så er den også mere lækker at sove med, og du kan bevare den gode kvalitet. Men hvordan gør man egentlig det?

Dagligt vedligehold

Fyldet er det, der skaber en god dyne. Derfor er det også det, som du skal pleje og passe på. Du kan pleje fyldet ved at ryste både din dyne og pude hver dag. Dermed bevarer du den optimale fylde og spændstighed i fyldet.

Derudover kan du passe på det ved for eksempel hverken at støvsuge dynerne eller banke dem. Det skader nemlig fyldet.

Hvis dine dyner er faldet sammen, kan du smide dem i tørretumbleren med tørrebolde – eller tennisbolde – for at slå fyldet rundt. På den måde rejser de sig igen og bliver lækre at sove med. Det samme kan du gøre ved din pude, hvis den er blevet flad.

Vask af dyne

Foruden det daglige vedligehold af din dyne, så er det også en god ide at vaske din dyne en eller to gange om året – og maksimalt fire. Her er det dog vigtigt, at du gør det på den helt rigtige måde.

Sørg først for at dynen er i stand til at blive vasket. Det vil sige, tjek syningerne og tjek også vaskeanvisningerne. Sørg yderligere for, at du har en vaskemaskine, der er stor nok – en almindelig enkeltperson dyne skal gerne i en vaskemaskine på 7 kg – og at du har det rigtige dyne vaskemiddel. Det skal helst være enzymfrit, så du ikke ødelægger fyldet i dynen.

Når du vasker, så bør du vaske på 60 grader og afslutte med centrifugering. Efterfølgende er det en god ide enten at hænge dynen ud til tørre eller at smide den i tørretumbleren med tørrebolde. Hvis du tørrer dem på snoren, kan det alligevel være en god ide at slutte af med tørretumbleren, så du får dynen til at rejse sig igen og blive lækker på ny.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *