Sådan indretter du boligen med flotte plakater til stuen

plakat hate has no home here

Trænger din bolig til en makeover? Det kan være svært at finde en ny stil eller indrette anderledes, når man har været vant til, at tingene ser ud, som de gør i lang tid. Noget helt andet er, at dekorering af hjemmet og ny indretning ofte kan komme til at tage om sig økonomisk. Man behøver dog ikke at have den helt store pengepung med i byen, for at skabe en anderledes og spændende indretning i hjemmet.

Noget af det, som vi lægger meget mærke til, er væggene. Er væggene tomme, vil rummet fremstå kedeligt, bart og koldt. Der skal gerne være noget oppe i højden, som fanger blikket. Det er fint nok at have flotte pyntepuder og lignende, men det ændrer ikke på, at man ikke skal glemme den øverste halvdel af rummet.

Der skal gerne være noget visuelt. Her kommer plakater ind i billedet. Det er blevet rigtig populært at indrette stuen med fede plakater frem for traditionelle malerier. Med plakater kan man få en helt vild god opløsning af motivet, som om man nærmest stod og så på motivet i virkeligheden.

Sammensæt flotte plakater til en billedvæg

Der findes mange plakater, som er designet som er designet som en del af en serie. Her hænger der måske 2, 3 eller flere sammen, som til sammen danner ramme om et motiv eller individuelle motiver, der passer sammen. Hvis man laver en hurtig Google søgning, så kan man finde mange pæne og kreative måder at hænge dem op på, så resultatet bliver pænt og harmonisk.

Men hvad skal man så lige gå efter, når man kigger efter plakater til stuen? Det gælder naturligvis om at finde noget, der afspejler ens personlighed eller interesser. Dermed ikke sagt, at man er en uhyggelig person, hvis man føler sig draget til en uhyggelig plakat. En god plakat skal gerne vække nogle følelser i den, der ser på den. Det forstærkes ofte af de skarpe kontraster mellem farverne.

Forskellige typer af plakater til stuen

  • Minimalistisk design
  • Motiver med dyr
  • Plakater med tekst og gode citater
  • PhotoArt
  • Science

Det er meget oppe i tiden at indrette hjemmet enten i en minimalistisk stil eller i en rå stil. Derfor er motiver med mørke toner, stærke kontraster mellem stærk farve og sort eller sort/hvide plakater meget populære. De passer rigtig godt ind i hjemmet, hvor de tilfører dybde og stemning til stuen.

Motiver med dyr er et hit hos mange danskere. Det kan være dybe, flotte billeder af dyr eller det kan være nuttede dyremotiver. Både fiktive, animerede dyr og motiver af ægte dyr er i høj kurs hos mange.

Vi kan simpelthen ikke få nok af billeder med tekst og gode citater. Det er dejligt motiverende at møde et opløftende citat om livet, når man træder ind i stuen, hvad end det er efter en hård arbejdsdag eller i en velfortjent weekend. Der bliver ikke altid sagt nok positive ting mennesker imellem.

PhotoArt er blevet rigtigt populært. I denne kategori kan man blandt andet se nogle eventyrligt flotte udsigter fra fjerne steder og fremmede lande.

Science tryk er for dig, der elsker fysisk og universet. Der er en vis alvor og samtidig spænding i plakater, der forestiller noget fra dette univers.

Anbefalet til dig

Om skribenten Redaktionen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *